۲۸ دی ۱۳۹۷ 0 دیدگاه

راهنمای استفاده از سمعک پشت گوشی (بخش دوم)

استفاده از سمعک - مرکز تبسمدر این مطلب در ابتدا به نکات کلیدی در استفاده از سمعک پشت گوشی و در ادامه به معرفی مرکز تبسم به عنوان یکی از جامع ترین و بهترین شنوایی سنجی اهواز پرداخته می شود.

سمعک یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که داخل یا پشت گوش قرار می گیرد. این وسیله کمک می کند تا صدا بلندتر شود. به صورتی که فرد کم شنوا بتواند راحت تر بشنود، ارتباط برقرار کند و مشارکت بیشتری در فعالیت های روزمره داشته باشد. انواع سمعک به افراد کم شنوا کمک می کند تا بتوانند شنوایی بهتری را در هر دو محیط آرام و دارای نویز تجربه کنند.

برای نگهداری و استفاده از سمعک و بهره بری بیشتر از سمعک نکاتی وجود دارد که در ادامه آورده می شود.

نکات استفاده از سمعک پشت گوشی

  • زمانی که سمعک بر روی گوش شما قرار دارد، از اسپری مو، عطر و ادکلن در ناحیه ای که این وسیله قرار دارد استفاده نکنید؛ زیرا به خصوص اسپری مو با حالت چسبندگی که دارد می تواند موجب مسدود شدن منافذ و دکمه های کنترل و ورودی میکروفن سمعک شما شود.
  • آب و مایعات برای سمعک شما ضرر دارد و می تواند به داخل آن نفوذ کرده و موجب اختلال در عملکرد آن شود؛ بنابراین اگر سمعک شما ضد آب نیست، سعی کنید که در حمام، استخر، هوای بارانی و مرطوب آن را در بیاورید. اما اگر سمعک شما ضد آب باشد، مشکلی به وجود نمی آید.
  • تمیز کردن سمعک با استفاده از پارچه نرم و تمیز و بدون پرز و محلول های پاک کننده مخصوص در این مورد و در فواصل زمانی منظم موجب افزایش عمر سمعک شما خواهد شد.
  • سمعک خود را در برابر حرارت، آتش و گرمای زیاد قرار ندهید.
  • مواظب باشید تا سمعک شما از ارتفاع زیاد پرت نشود؛ زیرا ممکن است بر اثر ضربه مدارهای الکتریکی آن دچار اختلال شوند.
  • در زمان استفاده از سمعک حتماً قالب سمعک را صحیح و کاملاً کیپ در گوش جاگذاری کنید، این کار از سوت کشیدن جلوگیری کرده و کیفیت شنیداری بهتری را برای شما فراهم می کند.
  • سالم بودن قالب سمعک بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که کوچکترین مشکل در قالب کیفیت شنیداری صدای سمعک را تحت تأثیر قرار می دهد.
  • به صورت معمول و از نظر بهداشتی نیاز است که هر ۶ ماه یکبار یا هر سال یکبار قالب سمعک مجدداً قالب گیری و ساخته شود. رعایت این امر برای جلوگیری از ایجاد حساسیت و التهاب کانال گوش می باشد.
  • در کودکان با بزرگ تر شدنشان و افزایش سایز گوش قالب سمعک برایشان کوچک شده و نیاز به قالب گیری مجدد دارند. از نشانه های رایج کوچک شدن قالب می توان به شل شدن قالب در گوش و سوت زدن سمعک اشاره کرد. دقت در این مورد بهره بری استفاد ه از سمعک را بالاتر می برد.
  • دکمه ای جهت تغییر برنامه و همچنین کم و زیاد کردن صدای سمعک روی آن تعبیه شده است. ممکن است شنوایی شناس این دکمه ها را برای شما فعال یا غیر فعال کرده باشد. در صورت نیاز به این آیتم در استفاده از سمعک، از شنوایی شناس خود مشورت بگیرید.
  • اگر سمعک شما دچار مشکلی شده که احساس می کنید با آن احساس راحتی ندارید و یا تنظیمات آن بهم ریخته است، حتماً آن را نزد متخصص شنوایی شناسی که برایتان تجویز سمعک انجام داده است، ببرید؛ زیرا امکان دارد که با دستکاری آن، سمعک شما از شرایط گارانتی خارج شود. هم چنین توصیه ما این است که هر چند وقت یکبار، برای مثال سالی یکبار، سمعک خود را نزد شنوایی شناس برده تا به طور کامل چک شود.
  • هنگام استفاده از تلفن، گوشی را به سمت بالای لاله گوش و میکروفن سمعک نزدیک کنید تا صدا را بهتر بشنوید؛ چرا که مجرای گوش توسط قالب سمعک مسدود شده است و شما صدا را از طریق میکروفن های سمعک دریافت می کنید. با رعایت این نکته در زمان استفاده از سمعک ، بهره بری شما از سمعک افزایش می یابد.

 

معرفی مرکز تبسم به عنوان مرکز جامع سمعک اهواز

در مرکز تبسم به عنوان مرکز شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان خدماتی مثل تجویز و تنظیم سمعک ، فروش اقساطی ، تعویض سمعک قدیمی با جدید، ارائه وسایل جانبی سمعک، توانبخشی شنوایی و مشاوره و راهنمایی استفاده از سمعک ، ارزیابی و درمان وزوز گوش، ارزیابی و درمان سرگیجه و عدم تعادل، تنظیم دستگاه کاشت حلزون شنوایی، ارائه وسایل جانبی دستگاه کاشت حلزون و گفتاردرمانی در همه حوزه های اختلالات گفتار و زبان انجام می شود.