درباره ما

مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان (تبسم) که از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز نموده است، اکنون پس از نزدیک به یک دهه تلاش، پیشتاز فعالیت های علمی و بالینی در حوزه گوش، حلق و بینی می باشد.

این مجموعه با ریاست جناب آقای دکتر نادر صاکی (فلوشیپ گوش و جراح کاشت حلزون) دارای بخش های مختلف تخصصی و فوق تخصصی گوش و حلق و بینی و توانبخشی شنوایی و گفتار است که به صورت مستمر و در سطح کیفی بالا ارائه خدمت به مراجعین را انجام می دهد.

از درخشان ترین فعالیت های این مجموعه انجام بالغ بر ۷۰۰ عمل کاشت حلزون با استفاده از پروتزهای متنوع AB، Medel و Cochlear می باشد که ۶۱۰ مورد آن برای کودکان و حدود ۹۰ مورد آن برای بزرگسالان انجام شده و منجر به ارتقاء کیفیت زندگی در این افراد و خانواده آن ها گردیده است.

این مرکز همچنین با ارائه بیش از ۱۰ پژوهش علمی در سال و شرکت در کنگره های علمی و چاپ مقالات در ژورنال های معتبر، پیشتاز فعالیت های پژوهشی بوده است.

معرفی مدیران بخش ها

پزشک جراح

دکتر سهیلا نیک اخلاق فلوشیپ جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

پزشک پژوهشگر

دکتر سارا صاکی دکترای عمومی

مدیر مرکز کاشت حلزون

دکتر مجید کریمی دکترای تخصصی ادیولوژی

مدیر تیم توانبخشی کاشت حلزون

حسین باقری پور آسیب شناس گفتار و زبان و کارشناس ارشد مدیریت توانبخشی

مدیر پژوهشی

دکتر آرش بیات دکترای تخصصی ادیولوژی

این مجموعه در حال حاضر بیش از ۴۰ نیروی تخصصی در حوزه پزشکی (متخصصین گوش و حلق و بینی)، شنوایی شناسی، گفتاردرمانی، روان شناسی و کاردرمانی دارد که در ۳ شیفت کاری و در تمام روزهای هفته مشغول به فعالیت می باشند.

معرفی بخش ها و کلینیک های مجتمع تبسم

بخش مداخله زودهنگام

این مرکز در راستای اهداف ارزیابی و مداخله زودهنگام اقدام به ارزیابی مراجعان می نماید تا وضعیت شنوایی، گفتاری و روانشناختی کودک و شرایط روانی خانواده او مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.

مراجعان در این مرکز بعد از تکمیل ارزیابی های اولیه گفتاری، شنیداری و روان شناسی با توجه به سطح سنی، وضعیت گفتاری و نوع وسیله کمک شنیداری (سمعک یا کاشت حلزون) مجموعه ای از خدمات ویژه را دریافت می کنند.

این کودکان ضمن دریافت خدمات تخصصی گفتاردرمانی، تربیت شنیداری و روان شناسی، در جلسات روزانه ای هم که به صورت گروهی و با حضور مربیان مجرب و آموزش دیده صورت می گیرد، شرکت می کنند.

کلینیک ارزیابی شنوایی

شنیدن یا شنوایی یکی از مهم ترین حواس پنج‌گانه است. ما به وسیله حس شنوایی با دریافت صدا و تفسیر گفتار با دیگران ارتباط برقرار می کنیم. این در حالی است که وجود اختلال در سیستم شنوایی، می تواند وجوه مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و حتی فرد را به ورطه گوشه گیری و انزوا بکشاند.

شنوایی سنجی در واقع آزمایشی بدون درد و غیرتهاجمی است که توانایی افراد در شنیدن صدا های مختلف و فرکانس های متفاوت را می سنجد. برای ارزیابی شنوایی تست های مختلفی وجود دارد که بسته به گروه های سنی مختلف، متفاوت می باشند.

در مرکز تبسم به عنوان یکی از مجهزترین مراکز شنوایی سنجی، تمامی روش های ارزیابی شنوایی از جمله آزمون های الکتروفیزیولوژیک شنوایی (ASSR, ABR, OAE, HearLab)، تمپانومتری، PTA و … انجام می شود.

کلینیک سمعک

سمعک وسیله ای است که اصوات را به شکل بلندتر و واضح تر در اختیار فرد استفاده کننده قرار می دهد. هدف استفاده از سمعک این است که تا حد امکان همه صداهای گفتاری راحت و واضح شنیده شوند.

صدایی که میکروفون سمعک جمع آوری می کند، از طریق آمپلی فایر تقویت شده و به وسیله یک لوله و قالب به گوش منتقل می شود. قالب باید دقیقاً داخل گوش قرار گیرد تا بهترین کیفیت صدا ایجاد شود. برای ساخت قالب اصلی از یک قالب اولیه استفاده می شود.

کلینیک کاشت حلزون شنوایی

پروتز کاشت حلزون یک وسیله الکترونیکی می باشد که انرژی مکانیکی صوت را به نشانه های الکتریکی تبدیل می کند.

این پروتز از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش دورنی و بخش بیرونی

اجزای دورنی پروتز هنگام جراحی با تکنیک های جراحی ویژه زیر پوست سر و داخل حلزون گوش قرار می گیرد. اجزای اصلی بیرونی این دستگاه شامل موارد زیر می باشد: میکروفون و پردازشگر گفتار.

کلینیک وزوز گوش

وزوز گوش (tinnitus) یک صدای درونی است که اغلب به عنوان زنگ زدن گوش از آن یاد می شود. وزوز ممکن است در گوش ها و یا سر شخص بدون وجود هیچ گونه صدای واقعی با منبع خارجی احساس شود. این علامت به صورت‌های مختلف بروز می‌کند و هر بیمار تجربه‌ای خاص از صدا را گزارش می دهد. عواملی چون افزایش سن، کاهش شنوایی، قرارگیری در معرض اصوات شدید، بیماری های سیستمیک (فشار خون بالا، دیابت، مشکلات کلیوی، کم خونی و …) می توانند زمینه ساز شروع وزوز گوش باشند.

علی رغم آن که وزوز گوش خود یک بیماری محسوب نمی شود، ولی می تواند منجر به بروز مشکلاتی چون کم خوابی، استرس، ناامیدی، نگرانی و اختلالاتی در درک گفتار در مبتلایان گردد.

تشخیص درست و درمان صحیح و مؤثر وزوز نیازمند همکاری تنگاتنگ متخصصین مختلف می باشد که ارزیابی و درمان وزوز گوش با استفاده از روش های تخصصی (نوروفیدبک، tDCS، CBT و تینیتوس مسکر) در مجتمع تبسم انجام می شود.

کلینیک سرگیجه و تعادل

تمامی آزمون های مربوط به سیستم تعادل از جمله (VNG, EcochG, VEMP, vHIT) و همچنین توانبخشی ضایعات محیطی و مرکزی سیستم تعادل در مجتمع تبسم انجام می شود.

کلینیک گفتاردرمانی

گفتاردرمانی شاخه ای از توانبخشی است که دانش آموخته های این رشته مشـکلات زبـان و گفتار را در کودکان و بزرگسـالان مورد ارزیابی و درمان قرار می دهند.

بخشی از مشکلاتی که ارزیابی و درمان آن توسط گفتاردرمان (آسیب شناس گفتار و زبان) صورت می گیرد شامل: مشکلات زبان و گفتار ناشی از کم شنوایی در کاربران سمعک و کاشت حلزون، عقب ماندگی ذهنی و سکته مغزی، مشکلات تولید و تلفظ صدا، لکنت زبان، مشکلات صوتی مرتبط با حنجره، مشکلات گفتاری به دنبال شکاف لب و کام و اختلالات ارتباطی مانند اتیسم و آسپرگر و…. می باشد.

کلینیک روان شناسی و مشاوره

روان شناسی علم مطالعه رفتار و ذهن انسان است. مباحثی مانند زبان بدن، مهارت های ارتباطی، مهارت اعتماد به نفس، مهارت های ابراز وجود و بسیاری از این موارد جزء چهارچوب اساسی مورد بحث در علم روان شناسی است.

علم روان شناسی مفاهیمی همچون ادراک، شناخت، تمرکز، توجه، احساسات، انگیزه، کارکرد ذهن، شخصیت، رفتار، روابط بین فردی، خانواده و … را مورد بررسی قرار می دهد.

مشاوره فرآیندی تخصصی بین مراجع و مشاور است که از طریق آن مراجع با کمک مشاور به بررسی مشکل و راه های حل آن اقدام می کند.