۱۴ شهریور ۱۳۹۸ 0 دیدگاه

ریفلاکس حنجره (برگشت مایعات از معده)

گزارش ها حاکی از این است که در ۱۵ سال گذشته شکایت های بیماران حنجره از بیماری پنهان ریفلاکس معده ای ـ حلقی و ریفلاکس حلق و حنجره (ترش کردن) افزایش پیدا کرده است. براساس برآوردها در بزرگسالان، ۴ تا ۱۰ درصد بیماری غیر اختصاصی مزمن حنجره، که در درمانگاه های گوش و حلق و بینی و صدا دیده می شود، با ریفلاکس معده ای ـ حلقی یا رفلاکس حنجره و حلق همراه بوده است.

ریفلاکس حنجره - مرکز تبسم

ریفلاکس معده ای ـ حلقی در راه عبور شیره معده، از معده تا مری اتفاق می افتد. اگر محتویات معده به سمت بالا حرکت کند و به اسفنکتر بالایی مری برسد، چون این محتویات به داخل حلق نشت می کند، این اختلال را ریفلاکس حلق و حنجره می نامند.

ریفلاکس موجب التهاب تارهای صوتی و دو رگه شدن صدا می‌شود. تأثیر ریفلاکس بر حنجره از طریق استروبوسکوپی یا تصویربرداری از حنجره که توسط گفتاردرمان انجام می شود، قابل تشخیص می باشد.

درمان ریفلاکس حنجره و حلق

درمان ریفلاکس را می توان به سه بخش تقسیم کرد: رفتاری، دارویی، و جراحی؛ یا ترکیبی از سه مورد.

رفتاردرمانی در درمان ریفلاکس حنجره

ما پس از رفتاردرمانی، با اندازه گیری نتیجه آزمایش PH بعدی، ارزیابی آندوسکوپی، و سنجش از نظر آکوستیکی و اداراکی، پی بردیم که به نتایج خوبی در کاهش یا برطرف کردن ریفلاکس حلق و حنجره دست یافته ایم. درنتیجه اصلاح سبک زندگی در بهبود این مشکل بسیار کمک کننده است.

رفتاردرمانی مستلزم پیروی از یک برنامه بهداشت صداست، شامل افزایش ارتفاع بالش زیر سر، خم نشدن پس از صرف غذا دست کم برای یک ساعت، پرهیز از غذاهای ادویه دار، انجام ندادن هر گونه فعالیت بدنی پس از صرف غذا، کاهش مصرف کافئین و نوشیدنی های گازدار به ویژه بعد از ظهرها و عصرها. حتی پیشنهاد می کنیم که بیماران پیش از خوابیدن زیاد آب ننوشند؛ زیرا این کار سطح اسید معده را افزایش می دهد.

با کاهش ریفلاکس، علائم آن از جمله مشکلات صوتی کاهش می یابد.

دارو درمانی ریفلاکس

برای آن گروه از بیمارانی که به آسانی به رفتاردرمانی ریفلاکس حنجره واکنش نشان نمی دهند، ترکیبی از درمان ضد ریفلاکس و پمپ بازدارنده پروتون و داروی پروکینتیک منجر به کاهش نشانه های بیماری و اصلاح آندوسکوپی در اکثریت بیماران می شود.

جراحی

بیمارانی که به پمپ بازدارنده پروتون (تا ۱۲۰ میلی گرم در روز) واکنش خوبی نشان ندهند، عمل جراحی کوچک کردن معده با لاپاروسکوپی در درمان رفلاکس حنجره و حلق آن ها مؤثر است.یک گروه ۴۴۵ نفره از بیمارانی که پیش تر ریفلاکس معده ای ـ حلقی آن ها تا اندازه ای کنترل شده بود، پنج سال پس از جراحی لاپاروسکوپی، ریفلاکسشان کاهش پیدا کرده، فشار اسفنکتر مری آن ها پایین آمده، و علائم بیماری شان کنترل شده بود. بر اساس گزارش این نویسندگان، بیماران یاد شده هم به لحاظ سلامت جسمی و هم به لحاظ سلامت روانی و ارزیابی کیفیت زندگی پیشرفت چشمگیری نشان دادند.

معرفی مرکز استروبوسکوپی و عکس رنگی حنجره و گفتاردرمانی در اهواز

مرکز استروبوسکوپی تبسم یکی از مدرن ترین مراکز استروبوسکوپی در اهواز می باشد که زیر نظر بهترین پزشکان گوش و حلق و بینی و متخصص حنجره اهواز فعالیت می نماید و عکس رنگی حنجره را در اسرع وقت در اختیار مراجعه کننده قرار می دهد. این مرکز تمام روزهای هفته آماده پذیرش بیماران جهت ارزیابی حنجره می باشد.

حضور تعدادی از بهترین گفتاردرمان اهواز در مرکز تبسم، این مرکز را به مرکز جامعی برای ارزیابی و درمان مشکلات صدا از جمله مشکلات ناشی از ریفلاکس حنجره و ارائه جلسات صوت درمانی تبدیل کرده است.